Čevlji za smučarski tek Madshus

  • blog
  • komentarji: 0
  • deljenja: 0
07
nov

Integriran podplat

Integriran podplat povezuje manšeto z vezjo z enim samim oblikovanim delom. S tem povečamo prenos moči, nadzor nad tekaškimi smučmi, stabilnost in pospešek. Tekaški čevlji Redline imajo karbonski podplat, tekaški čevlji Race Pro pa kompozitni podplat.

Zavezovanje

Zanke vezalk se zasidrajo daleč pod vidno vezalko tekaškega čevlja in varno ovijejo celotno stopalo, lateralno in medialno, z uravnoteženo napetostjo, kar zagotavlja izboljšan oprijem pete in boljše splošno prileganje.

Softshell prevleka

Tekaški čevlji Madshus imajo prevleko iz mehkega softshella. Ta vodoodporen in zračen material pomaga ohranjati stopala topla in suha ter s tem poveča udobje skozi celotno izkušnjo teka na smučeh.

Brez PVC-ja

V skladu z Madshusovo zavezanostjo varovanju podnebja so tekaški čevlji Madshus zasnovani tako, da ne vsebujejo PVC-ja. Tako so tekaški čevlji Madshus topli in udobni.

V sezoni 22/23 imamo v trgovini JR SPORT poleg že obstoječih modelov  dva nova modela tekaških čevljev - Race Pro Skate in izboljšan model Endurace Skate.

Race Pro Skate je Madshusov tekmovalni čevelj za tekače, ki iščejo udobje in zmogljivost po dostopnejši ceni. Integriran podplat zagotavlja stabilnost in kontrolo smuči, karbonska manšeta pa zagotavlja torzijsko stabilnost in prileganje. Kljub ceni je treba Race Pro Skate trdno umestiti v kategorijo tekmovalnih čevljev.

Endurace Skate je Madshusov rekreativni čevelj za tek na smučeh. Je stabilen in zanesljiv čevelj, ki nudi celodnevno udobje pri teku. Čevelj se odlično prilega nogi in tako poskrbi, da bo tehnika teka pravilna. Tako kot vsi Madshus tekaški čevlji imajo softshell prevleko, ki dobro diha in ne prepušča vode, tako da bodo stopala med tekom na smučeh ostala suha in topla.