Dostava in vračilo

DOSTAVA

Vse izdelke, ki so na zalogi, pošljemo iz naše trgovine v roku 1 - 3 delovnih dni, šteto od dneva potrditve vašega naročila. Izdelki bodo dostavljeni preko dostavne službe DPD, dostava se zaračuna po veljavnem ceniku in znaša 4,99 €. Za pošiljanje tekaških smuči in palic se za pripravo paketov in pošiljanje zaračuna poštnina 9,99 €. O prevzemu pošiljke boste obveščeni s strani dostavne službe DPD. Vrednost pošiljke skupaj s stroški pošiljanja poravnate ob prevzemu pošiljke ali po izbranem načinu plačila. Če vas takrat ne bo doma, vam DPD pusti obvestilo o prispeli pošiljki. Paket se shrani v dostavni center in s številko svojega paketa lahko dostavo ponovno naročite na vaš naslov ali pa paket prevzamete v dostavnem centru.

Stroškov dostave pri vrnitvi ali menjavi izdelkov ne vračamo.

Če z dostavo ne boste zadovoljni ali imate kakršnekoli težave, vas prosimo, da nas o tem obvestite na telefonsko številko 041 752 184 ali na info@jrsport.si.

PREKLIC NAROČILA

Vsak kupec ima pravico do odstopa od pogodbe. V skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) ima potrošnik pravico, da v 14-ih dneh od prevzema izdelka podjetju sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Sporočilo je pravočasno in veljavno, če je pošiljka oddana v roku in s priloženim obrazcem, ki ga najdete na naši spletni strani. Strošek potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe je strošek poštnine, ki jo potrošnik plača za  dostavo vrnjenega izdelka. Izdelek mora biti nepoškodovan, v nespremenjeni količini, v originalni embalaži in z veljavnim računom. V primeru vračila vas prosimo, da nas o tem predhodno pisno obvestite. Svoj zahtevek za vrnitev izdelka pošljite na naslov JR SPORT d.o.o., Črnivec 4a, 4243 Brezje. Kupnino vam bomo povrnili najkasneje v 14 dneh preko bančnega računa, ki ga morate navesti v vašem zahtevku.

Za natančnejše informacije o postopku vračila izdelkov lahko pokličite na telefonsko številko 041 752 184.

Izdelki, ki so bili na željo potrošnika izdelani po njegovih navodilih ali so bili prilagojeni njegovim osebnim potrebam, niso primerni za vračilo. Potrošnik v tem primeru nima pravice do vračila izdelka.

 

REKLAMACIJE

V podjetju JR SPORT d.o.o se zavedamo, da je reševanje reklamacij pomembno za medsebojno zaupanje, zato jih rešujemo skladno z veljavnimi zakoni. Pri vsaki reklamaciji bo izpolnjen reklamacijski zapisnik. Reklamacijo bomo upoštevali, če izdelek nima lastnosti, ki jih je navedel prodajalec.

Prodajalec izdelka ne more reklamirati, če je bila škoda nastala ob nepravilni uporabi in vzdrževanju.

Za reklamacijo izdelka se mora kupec osebno zglasiti v trgovini JR SPORT d.o.o., Črnivec 4a, 4243 Brezje.

STVARNA NAPAKA

Stvarno napako lahko uveljavljate izključno pri prodajalcu. Izdelek ima stvarno napako, če nima:

  • lastnosti, ki so potrebne za njegovo normalno rabo;
  • lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero ga kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana;
  • lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane;
  • če je prodajalec kupcu izročil izdelek, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom.

Lahko jo uveljavljate pri nakupu katerega koli izdelka, če ne deluje, če nima lastnosti, ki bi jih moral imeti, ali kako drugače ni skladen s pogodbo.

Ko uveljavljate stvarno napako na izdelku, lahko sami izbirate med štirimi pravicami, ki jih določa Zakon o varstvu potrošnikov. Zahtevate lahko odpravo napake, zamenjavo blaga z novim, brezhibnim, vrnitev dela plačanega zneska v sorazmerju z napako ali vračilo plačanega zneska.

O napaki morate prodajalca obvestiti v roku dveh mesecev od dneva, ko ste napako odkrili. Svoje pravice lahko uveljavljate v največ dveh letih od prevzema izdelka. Napako lahko uveljavljate z natančnim opisom napake na info@jrsport.si ali osebno v trgovini JR SPORT d.o.o., Črnivec 4a, 4243 Brezje. Izdelek bomo pregledali in naredili reklamacijski zapisnik.

V kolikor je reklamacija upravičena, bomo zahtevku ugodili najkasneje v osmih dneh po prejemu reklamacije. Če napake sami ne bomo prepoznali, boste odgovor o nadaljnjih postopkih prejeli najkasneje v osmih dneh.